Page 28 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 28

Mehki cokoladniˇ

           biskvitki s krompirjem
                    in sezamom



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


             4 jajca, 2 veliki žlici medu, 100 g sladkorja,
            440 g čokolade, 200 g pretlačenega krompirja,
           200 g moke, 80 g masla, 3 zvrhane žlice temnega
             kakava v prahu, 1 žlička pecilnega praška,
                        ščep soli, sezam

          Stopimo čokolado in v stopljeno čokolado damo na
            lističe narezano maslo. Z metlico mešamo toliko
          časa, da se maslo lepo stopi in enakomerno poveže
           s čokolado. Čokolado nekoliko ohladimo, še vedno
                    pa mora ostati lepo tekoča.
             Ko se čokolada hladi, penasto umešamo jajca
          z medom in sladkorjem. K jajcem nato dodamo čoko-
          lado in šele ko se masi povežeta, dodamo preostale
                           sestavine.
          Masa bo precej mehka, tekoča, zato jo za dobro uro
           shranimo v hladilnik, da se strdi. Iz ohlajene mase
               oblikujemo kroglice v velikosti cca 2 cm
                 in vsako takoj povaljamo v sezamu
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33