Page 28 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 28
Mehki cokoladniˇ
biskvitki s krompirjem
in sezamom
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
4 jajca, 2 veliki žlici medu, 100 g sladkorja,
440 g čokolade, 200 g pretlačenega krompirja,
200 g moke, 80 g masla, 3 zvrhane žlice temnega
kakava v prahu, 1 žlička pecilnega praška,
ščep soli, sezam
Stopimo čokolado in v stopljeno čokolado damo na
lističe narezano maslo. Z metlico mešamo toliko
časa, da se maslo lepo stopi in enakomerno poveže
s čokolado. Čokolado nekoliko ohladimo, še vedno
pa mora ostati lepo tekoča.
Ko se čokolada hladi, penasto umešamo jajca
z medom in sladkorjem. K jajcem nato dodamo čoko-
lado in šele ko se masi povežeta, dodamo preostale
sestavine.
Masa bo precej mehka, tekoča, zato jo za dobro uro
shranimo v hladilnik, da se strdi. Iz ohlajene mase
oblikujemo kroglice v velikosti cca 2 cm
in vsako takoj povaljamo v sezamu