Page 23 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 23

Pražen krompir

               z liptovskim sirom



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


          PRAŽEN KROMPIR: 1 kg krompirja, 13 dkg čebule,
           5 dkg svinjske masti, 1 svežo papriko, sol, poper,
                     jušna osnova, drobnjak.
          LIPTOVSKI SIR: žlica sesekljane čebule, strok sese-
          kljanega česna, žlica masla, 8 dkg puste skute, pol
           žličke sladke paprike, pol žličke pekoče paprike,
             noževa konica kumine, pol žličke gorčice,
                         sol po okusu.

          Krompir skuhamo v olupkih, ga odcedimo, olupimo
          in narežemo na tanke rezine. V ponvi raztopimo mast
            in na njej popražimo sesekljano čebulo, da lepo
            zarumeni. Dodamo svežo papriko narezano na
          drobne kocke in popečemo. Ko voda izpari dodamo
          narezan krompir. Dobro premešamo, posolimo, počasi
                pražimo in zalivamo z jušno osnovo.
           Sestavine za liptovski sir zmešamo v gladko maso.
             Ob koncu praženja dodamo sir, premešamo
                 in počakamo, da se krompir ogreje.
                     Posujemo z drobnjakom.
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28