Page 21 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 21

popečemo v pečici, da se sir stopi.
            Preden tortiljo postrežemo, jo okrasimo s sveže
                       sesekljano baziliko.


                 Pražen krompir

                       s papriko



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


            1 kg krompirja, 13 dkg čebule, 5 dkg svinjske
           masti, 3 sveže paprike (rumena, zelena, rdeča),
            sol, poper, mleta sladka paprika, mleta pekoča
                     paprika, jušna osnova.
          Krompir skuhamo v olupkih, ga odcedimo, olupimo
          in narežemo na tanke rezine. V ponvi raztopimo mast
          in na njej popražimo sesekljano čebulo, da lepo zaru-
           meni. Dodamo svežo papriko, narezano na drobne
          kocke in popečemo. Ko voda izpari, dodamo narezan
          krompir. Dobro premešamo, posolimo, dodamo poper,
          sladko in pekočo papriko v prahu ter počasi pražimo.
              Med praženjem zalivamo z jušno osnovo.
                    Krompir dobro zapečemo.
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26