Page 21 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 21
popečemo v pečici, da se sir stopi.
Preden tortiljo postrežemo, jo okrasimo s sveže
sesekljano baziliko.
Pražen krompir
s papriko
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
1 kg krompirja, 13 dkg čebule, 5 dkg svinjske
masti, 3 sveže paprike (rumena, zelena, rdeča),
sol, poper, mleta sladka paprika, mleta pekoča
paprika, jušna osnova.
Krompir skuhamo v olupkih, ga odcedimo, olupimo
in narežemo na tanke rezine. V ponvi raztopimo mast
in na njej popražimo sesekljano čebulo, da lepo zaru-
meni. Dodamo svežo papriko, narezano na drobne
kocke in popečemo. Ko voda izpari, dodamo narezan
krompir. Dobro premešamo, posolimo, dodamo poper,
sladko in pekočo papriko v prahu ter počasi pražimo.
Med praženjem zalivamo z jušno osnovo.
Krompir dobro zapečemo.