Page 17 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 17

Lešnikova

               pita s krompirjem



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


           TESTO: 200 g krompirja, 200 g ostre bele moke,
            100 g suhega sadja (suhe slive, suhe marelice,
            rozine in kandirane češnje), 100 g sladkorja,
              50 g mletih praženih lešnikov, 80 g masla
           ali margarine, 50 g mlete čokolade, 1 dl mleka,
                     2 jajci, 1 pecilni prašek
            PRELIV: čokolada za preliv, sesekljani praženi
             lešniki za okras, maščoba in moka za pekač

            Olupljen krompir kuhamo brez soli, skuhanega
          odcedimo, izparimo vodo in pretlačimo. Še vročemu
          primešamo maslo ali margarino, dodamo moko, slad-
           kor, pražene mlete lešnike, mleto čokolado, pecilni
           prašek, mleko in jajci. Testo s kuhalnico dobro pre-
          mešamo, nato vmešamo še na kocke v velikosti rozin
          narezano suho sadje. Maso vsujemo v pekač, ki smo
           ga namazali z maščobo in posuli z moko, jo porav-
             namo, postavimo v pečico, segreto na 180 °C
           in pečemo 40 minut. Ohlajeno pito premažemo s
             čokoladnim prelivom in potresemo s prepra-
                    ženimi, sesekljanimi lešniki.
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22