Page 17 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 17
Lešnikova
pita s krompirjem
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
TESTO: 200 g krompirja, 200 g ostre bele moke,
100 g suhega sadja (suhe slive, suhe marelice,
rozine in kandirane češnje), 100 g sladkorja,
50 g mletih praženih lešnikov, 80 g masla
ali margarine, 50 g mlete čokolade, 1 dl mleka,
2 jajci, 1 pecilni prašek
PRELIV: čokolada za preliv, sesekljani praženi
lešniki za okras, maščoba in moka za pekač
Olupljen krompir kuhamo brez soli, skuhanega
odcedimo, izparimo vodo in pretlačimo. Še vročemu
primešamo maslo ali margarino, dodamo moko, slad-
kor, pražene mlete lešnike, mleto čokolado, pecilni
prašek, mleko in jajci. Testo s kuhalnico dobro pre-
mešamo, nato vmešamo še na kocke v velikosti rozin
narezano suho sadje. Maso vsujemo v pekač, ki smo
ga namazali z maščobo in posuli z moko, jo porav-
namo, postavimo v pečico, segreto na 180 °C
in pečemo 40 minut. Ohlajeno pito premažemo s
čokoladnim prelivom in potresemo s prepra-
ženimi, sesekljanimi lešniki.