Page 12 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 12

Kraška krompirjeva

                          solata



              Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB


               600 g krompirja, 80 g kraškega pršuta,
           100 g paradižnika, 100 g sveže paprike različnih
           barv, 50 g bučk, 50 g stebelne zelene, 50 g mlade
              čebule, sesekljan česen, peteršilj, origano
              in bazilika, 1,5 dl deviškega oljčnega olja,
           1 dl kraškega terana, vinski kis, sol, mleti poper
          Paradižnik, papriko, bučke, stebelno zeleno in mlado
            čebulo očistimo, operemo in narežemo na zelo
           drobne kocke, dodamo sesekljan česen, peteršilj,
           origano in baziliko, dolijemo olje, vino, po okusu
           malo kisa, solimo, popramo, dobro premešamo in
              dodamo kuhanemu, na krhlje narezanemu
                           krompirju.
          Solato obložimo s tankimi rezinami kraškega pršuta.
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17