Page 12 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 12
Kraška krompirjeva
solata
Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB
600 g krompirja, 80 g kraškega pršuta,
100 g paradižnika, 100 g sveže paprike različnih
barv, 50 g bučk, 50 g stebelne zelene, 50 g mlade
čebule, sesekljan česen, peteršilj, origano
in bazilika, 1,5 dl deviškega oljčnega olja,
1 dl kraškega terana, vinski kis, sol, mleti poper
Paradižnik, papriko, bučke, stebelno zeleno in mlado
čebulo očistimo, operemo in narežemo na zelo
drobne kocke, dodamo sesekljan česen, peteršilj,
origano in baziliko, dolijemo olje, vino, po okusu
malo kisa, solimo, popramo, dobro premešamo in
dodamo kuhanemu, na krhlje narezanemu
krompirju.
Solato obložimo s tankimi rezinami kraškega pršuta.