Page 16 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 16

Krompirjeva torta

                         z orehi



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


           TESTO: 150 g krompirja, 180 g sladkorja, 4 jajca,
            60 g bele ostre moke, 20 g gustina, 80 g mletih
          orehov, vaniljev sladkor, limonina lupinica, limonin
                 sok, pol vrečke pecilnega praška
          NADEV: 80 g šipkove marmelade, sladkor v prahu

          Tortni model premera 20 cm namažemo z maščobo
          in posujemo z moko, dno papirja obložimo s papirjem
           za peko. Rumenjake s polovico sladkorja penasto
           umešamo s stepalnikom, dodamo olupljen, kuhan
          in nekoliko ohlajen pretlačen krompir, moko, gustin,
          mlete orehe, pecilni prašek, vaniljev sladkor, limonino
          lupinico in sok. Stepen sneg iz beljakov in drugo polo-
          vico sladkorja narahlo zmešamo, maso vlijemo v model
          in pečemo pri 180 °C približno 30 minut. Če je pečena,
          preizkusimo tako, da jo prebodemo z lesenim nabo-
          dalom, izvleči moramo suhega. Torto ohladimo, odstra-
          nimo model in jo prerežemo na dve plasti. Eno plast
           premažemo z vročo šipkovo marmelado, pokrijemo
              z drugo polovico, potresemo s sladkorjem
                 v prahu, razrežemo in ponudimo.
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21