Page 19 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 19
Krompirjev golaž
(veganski)
Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB
7 velikih krompirjev, 4 velike čebule,
1 paprika - babura, 1 - 2 paradižnika, 3 žlice
olivnega olja, sol, mleta rdeča paprika, 1 glavica
česna, šetraj, drobnjak
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi z oljem
čebulo počasi pražimo, da se zmehča, a ne obarva.
Papriko očistimo in zrežemo na kocke. Paradižnik
olupimo in drobno narežemo. Česen olupimo in pret-
lačimo. Zmehčani čebuli primešamo papriko, para-
dižnik in česen. Med občasnim mešanjem počasi
pražimo. Krompir olupimo, narežemo na kocke in
dodamo v posodo. Posujemo z mleto rdečo papriko.
Pražimo še 4 minute, potem pa sestavine zalijemo
z vodo, ki naj pokriva krompir. Pokrito počasi kuhamo
2 uri. Sesekljan šetraj dodamo skupaj s soljo 15 minut
pred koncem kuhanja. Manjši del krompirja pred
koncem kuhanja pretlačimo, da jed zgostimo.
Kuhan krompirjev golaž potresemo
s sesekljanim drobnjakom.