Page 19 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 19

Krompirjev golaž

                      (veganski)



              Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB


                7 velikih krompirjev, 4 velike čebule,
             1 paprika - babura, 1 - 2 paradižnika, 3 žlice
           olivnega olja, sol, mleta rdeča paprika, 1 glavica
                     česna, šetraj, drobnjak

          Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi z oljem
           čebulo počasi pražimo, da se zmehča, a ne obarva.
           Papriko očistimo in zrežemo na kocke. Paradižnik
          olupimo in drobno narežemo. Česen olupimo in pret-
           lačimo. Zmehčani čebuli primešamo papriko, para-
           dižnik in česen. Med občasnim mešanjem počasi
           pražimo. Krompir olupimo, narežemo na kocke in
          dodamo v posodo. Posujemo z mleto rdečo papriko.
           Pražimo še 4 minute, potem pa sestavine zalijemo
          z vodo, ki naj pokriva krompir. Pokrito počasi kuhamo
          2 uri. Sesekljan šetraj dodamo skupaj s soljo 15 minut
           pred koncem kuhanja. Manjši del krompirja pred
             koncem kuhanja pretlačimo, da jed zgostimo.
                 Kuhan krompirjev golaž potresemo
                    s sesekljanim drobnjakom.
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24