Page 20 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 20

Krompirjeva tortilja

                         s sirom



              Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB


          1 kg krompirja, 1 čebula, 8 jajc, 100 - 150 g ovčjega
             ali poltrdega sira (npr. ementalec, gauda),
          2 pesti češnjevega paradižnika, sol, poper, origano,
                 6 žlic olivnega olja, sveža bazilika

            Olupimo krompir, ga narežemo na tanke rezine
          in počasi pečemo 10 minut v zelo veliki (široki) ponvi,
           na vročem olju pri srednji temperaturi (lahko upora-
          bimo tudi dve srednje veliki ponvi). Medtem večkrat
            premešamo. Med pečenjem narežemo čebulo na
           kolobarje in jo dodamo h krompirju ter pečemo na
          srednji temperaturi skupaj z njim. Močno začinimo
          s soljo in poprom ter po želji z origanom. Zmešamo
          jajca, solimo in popramo ter prelijemo preko krom-
          pirjeve tortilje. Pečemo na manjši temperaturi, da se
                          rahlo strdi.
             Pečico segrejemo na 200°C. Paradižnik in sir
             narežemo na majhne kocke, zmešamo ter po
             želji začinimo s soljo, poprom in timijanom.
             Krompirjevo tortiljo posujemo s kockami sira
                    in paradižnika ter na hitro
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25