Page 20 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 20
Krompirjeva tortilja
s sirom
Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB
1 kg krompirja, 1 čebula, 8 jajc, 100 - 150 g ovčjega
ali poltrdega sira (npr. ementalec, gauda),
2 pesti češnjevega paradižnika, sol, poper, origano,
6 žlic olivnega olja, sveža bazilika
Olupimo krompir, ga narežemo na tanke rezine
in počasi pečemo 10 minut v zelo veliki (široki) ponvi,
na vročem olju pri srednji temperaturi (lahko upora-
bimo tudi dve srednje veliki ponvi). Medtem večkrat
premešamo. Med pečenjem narežemo čebulo na
kolobarje in jo dodamo h krompirju ter pečemo na
srednji temperaturi skupaj z njim. Močno začinimo
s soljo in poprom ter po želji z origanom. Zmešamo
jajca, solimo in popramo ter prelijemo preko krom-
pirjeve tortilje. Pečemo na manjši temperaturi, da se
rahlo strdi.
Pečico segrejemo na 200°C. Paradižnik in sir
narežemo na majhne kocke, zmešamo ter po
želji začinimo s soljo, poprom in timijanom.
Krompirjevo tortiljo posujemo s kockami sira
in paradižnika ter na hitro