Page 18 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 18
Kvašeni rožiceviˇ
štrukeljci
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
TESTO: 500 g krompirja, 200 g ostre bele moke,
100 g mehke bele moke, 20 g kvasa, 2 jajci,
80 g sladkorja, 50 g masla, vaniljev sladkor,
limonina lupinica, sol, jajce za premaz, sladkor
v prahu
NADEV: 200 rožičeve moke, 200 g medu 100 g
piškotnih drobtin, 1 jajce
Olupljen kuhan krompir pretlačimo, mu dodamo
maslo in ohlajamo. Mlačnemu krompirju primešamo
jajci, sladkor, obe moki, sol, kvas, vaniljev sladkor
in limonino lupinico.
Segretemu medu primešamo rožičevo moko, piškotne
drobtine in jajce. Testo zgnetemo, vzhajamo, razval-
jamo v pravokotnik, namažemo z rožičevim nadevom,
zavijemo v štrukelj, ki ga razrežemo na 6 cm dolge kose
in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem
za peko, ponovno vzhajamo, premažemo z razžvr-
kljanim jajcem in pečemo 25 minut v pečici
pri 180 °C.
Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.