Page 18 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 18

Kvašeni rožiceviˇ

                       štrukeljci



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


           TESTO: 500 g krompirja, 200 g ostre bele moke,
             100 g mehke bele moke, 20 g kvasa, 2 jajci,
             80 g sladkorja, 50 g masla, vaniljev sladkor,
           limonina lupinica, sol, jajce za premaz, sladkor
                            v prahu
            NADEV: 200 rožičeve moke, 200 g medu 100 g
                    piškotnih drobtin, 1 jajce

           Olupljen kuhan krompir pretlačimo, mu dodamo
          maslo in ohlajamo. Mlačnemu krompirju primešamo
           jajci, sladkor, obe moki, sol, kvas, vaniljev sladkor
                      in limonino lupinico.
          Segretemu medu primešamo rožičevo moko, piškotne
          drobtine in jajce. Testo zgnetemo, vzhajamo, razval-
          jamo v pravokotnik, namažemo z rožičevim nadevom,
          zavijemo v štrukelj, ki ga razrežemo na 6 cm dolge kose
          in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem
           za peko, ponovno vzhajamo, premažemo z razžvr-
             kljanim jajcem in pečemo 25 minut v pečici
                           pri 180 °C.
              Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23