Page 14 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 14
Krompirjevi štruklji
s skuto
ˇ
in razlicnimi nadevi
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
TESTO: 500 g krompirja, 150 g ostre bele moke,
2 jajci, 50 g masla ali margarine, 50 g sladkorja,
vaniljev sladkor, limonina lupinica
V olupkih kuhan krompir olupimo, pretlačimo,
mu dodamo maslo ali margarino in ohladimo.
Ohlajenemu krompirju primešamo jajci, moko, sladkor,
vaniljev sladkor in limonino lupinico; testo hitro
ugnetemo. Krompirjevo testo razvaljamo,
premažemo s poljubnim nadevom in zvijemo
v štrukelj. Štrukelj tesno zavijemo v naoljeno alufolijo
in skuhamo. Kuhamo pokritega na blagem ognju
20 do 30 minut.
Kuhane štruklje poberemo iz vode na pladenj in jih
pustimo nekaj minut počivati, nato jih odvijemo,
razrežemo ter postrežemo s poljubnimi
omakami in dodatki.