Page 14 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 14

Krompirjevi štruklji

                        s skuto
                          ˇ
              in razlicnimi nadevi


              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


           TESTO: 500 g krompirja, 150 g ostre bele moke,
           2 jajci, 50 g masla ali margarine, 50 g sladkorja,
                vaniljev sladkor, limonina lupinica

            V olupkih kuhan krompir olupimo, pretlačimo,
            mu dodamo maslo ali margarino in ohladimo.
          Ohlajenemu krompirju primešamo jajci, moko, sladkor,
           vaniljev sladkor in limonino lupinico; testo hitro
              ugnetemo. Krompirjevo testo razvaljamo,
             premažemo s poljubnim nadevom in zvijemo
          v štrukelj. Štrukelj tesno zavijemo v naoljeno alufolijo
           in skuhamo. Kuhamo pokritega  na blagem ognju
                        20 do 30 minut.
          Kuhane štruklje poberemo iz vode na pladenj in jih
           pustimo nekaj minut počivati, nato jih odvijemo,
               razrežemo ter postrežemo s poljubnimi
                       omakami in dodatki.
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19