Page 13 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 13
ˇ
Španska krompirjeva
omleta
Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB
500 g krompirja, 150 g paprike različnih barv,
150 g paradižnika, 100 g mlade čebule, 6 jajc,
100 g naribane mocarele, sesekljan česen
in peteršilj, origano, oljčno olje za peko,
sol, mleti poper
Krompir narežemo na majhne kocke in ga v slani
vodi skuhamo. V ponvi segrejemo oljčno olje,
dodamo narezano mlado čebulo in poljubno narezano
papriko. Pražimo toliko časa, da paprika zadiši,
dodamo paradižnik, sesekljan česen, origano in odcejen
kuhan krompir, solimo, popramo, primešamo stepena
jajca in nariban sir, premešamo, da se jajčna zmes
enakomerno porazdeli in počasi na blagem ognju
pečemo omleto približno 5 minut na vsaki strani.
Med peko po potrebi dodamo malo olja.
Pečeno omleto razrežemo, potresemo s sesekljanim
peteršiljem in ponudimo.