Page 13 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 13

ˇ
             Španska krompirjeva
                         omleta



              Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB


            500 g krompirja, 150 g paprike različnih barv,
            150 g paradižnika, 100 g mlade čebule, 6 jajc,
              100 g naribane mocarele, sesekljan česen
              in peteršilj, origano, oljčno olje za peko,
                        sol, mleti poper

           Krompir narežemo na majhne kocke in ga v slani
             vodi skuhamo. V ponvi segrejemo oljčno olje,
          dodamo narezano mlado čebulo in poljubno narezano
            papriko. Pražimo toliko časa, da paprika zadiši,
          dodamo paradižnik, sesekljan česen, origano in odcejen
          kuhan krompir, solimo, popramo, primešamo stepena
           jajca in nariban sir, premešamo, da se jajčna zmes
           enakomerno porazdeli in počasi na blagem ognju
           pečemo omleto približno 5 minut na vsaki strani.
               Med peko po potrebi dodamo malo olja.
          Pečeno omleto razrežemo, potresemo s sesekljanim
                     peteršiljem in ponudimo.
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18