Page 15 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 15

SKUTNI NADEV Z BRESKVAMI:
           20 g skute, 1 jajce, 50 g sladkorja, 100 g breskev
                          iz kompota

           Pretlačeni skuti primešamo jajce in sladkor ter na
                     kocke narezane breskve.


                        JABOLČNI NADEV:
             300 g jabolk, 50 g rozin, namočenih v rumu,
           50 g sladkorja, 40 g masla ali margarine, limonin
                        sok, mleti cimet
          Na maslu ovenemo olupljena in na lističe narezana
          jabolka, jih pokapamo z limoninim sokom, dodamo
           sladkor, v rumu namočene rozine in mleti cimet.


                        OREHOV NADEV:
          200 g mletih orehov, 60 g rozin, 1 dl mleka, 1 jajce,
                  80 g sladkorja, rum, mleti cimet

            Mletim orehom primešamo v rumu namočene
            rozine, mleko, jajce sladkor, rum in mleti cimet.
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20