Page 15 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 15
SKUTNI NADEV Z BRESKVAMI:
20 g skute, 1 jajce, 50 g sladkorja, 100 g breskev
iz kompota
Pretlačeni skuti primešamo jajce in sladkor ter na
kocke narezane breskve.
JABOLČNI NADEV:
300 g jabolk, 50 g rozin, namočenih v rumu,
50 g sladkorja, 40 g masla ali margarine, limonin
sok, mleti cimet
Na maslu ovenemo olupljena in na lističe narezana
jabolka, jih pokapamo z limoninim sokom, dodamo
sladkor, v rumu namočene rozine in mleti cimet.
OREHOV NADEV:
200 g mletih orehov, 60 g rozin, 1 dl mleka, 1 jajce,
80 g sladkorja, rum, mleti cimet
Mletim orehom primešamo v rumu namočene
rozine, mleko, jajce sladkor, rum in mleti cimet.