Page 10 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 10
Grenadirmarš
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
600 g krompirja, 200 g trgancev (natrgano
rezančno testo) ali rezančne krpice, 150 g dimljene
slanine, 100 g kuhane klobase (ostanki pečenke
ali suhega mesa), 80 g čebule, 60 g svinjske masti
ali olja, sesekljan peteršilj, majaron,
sol, mleti poper
Krompir v olupkih skuhamo, olupimo in narežemo
na rezine. Testenine skuhamo v vreli slani vodi, jih
odcedimo in pokapamo z oljem (da se ne sprimejo).
Na maščobi prepražimo na kocke narezano slanino,
na kolobarje narezano klobaso in dodamo sesekljano
čebulo. Ko zarumeni, dodamo narezan krompir in ga
nekaj minut pražimo (kot pražen krompir), primešamo
kuhane testenine, začinimo z majaronom, peteršiljem,
soljo in poprom, premešamo in ponudimo
kot samostojno jed.