Page 22 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 22
Pražen krompir
s pršutom in rukolo
Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC
1 kg krompirja, 13 dkg čebule, 5 dkg svinjske masti,
5 dkg kraškega pršuta, pest rukole, sol poper,
jušna osnova
Krompir skuhamo v olupkih, ga odcedimo, olupimo
in narežemo na tanke rezine. V ponvi razpustimo
mast in na njej prepražimo sesekljano čebulo,
da lepo zarumeni, dodamo krompir, dobro premešamo
in ga počasi pražimo. Čas praženja je odvisen od
količine krompirja. Solimo in popramo. Proti koncu
praženja na sredini ponve naredimo prostor na
katerega stresemo na kocke narezan pršut.
Premešamo pršut in počakamo, da nekoliko zakrkne
(ne predolgo, ker lahko zagreni), potem ga umešamo
med krompir.
Na koncu v krompir potresemo z narezano rukolo.
Po potrebi krompir zalivamo z jušno osnovo.