Page 22 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 22

Pražen krompir

              s pršutom in rukolo



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


          1 kg krompirja, 13 dkg čebule, 5 dkg svinjske masti,
            5 dkg kraškega pršuta, pest rukole, sol poper,
                         jušna osnova
          Krompir skuhamo v olupkih, ga odcedimo, olupimo
           in narežemo na tanke rezine. V ponvi razpustimo
            mast in na njej prepražimo sesekljano čebulo,
          da lepo zarumeni, dodamo krompir, dobro premešamo
           in ga počasi pražimo. Čas praženja je odvisen od
          količine krompirja. Solimo in popramo. Proti koncu
            praženja na sredini ponve naredimo prostor na
              katerega stresemo na kocke narezan pršut.
          Premešamo pršut in počakamo, da nekoliko zakrkne
          (ne predolgo, ker lahko zagreni), potem ga umešamo
                         med krompir.
           Na koncu v krompir potresemo z narezano rukolo.
             Po potrebi krompir zalivamo z jušno osnovo.
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27