Page 25 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 25

Ko se dvignejo in zavrejo, so kuhani.
             Vzamemo jih iz kropa ter zabelimo z ocvirki.
            Ponudimo jih kot samostojno jed ali z mesnimi
                           omakami.


                 Tolminska frika


              Primeren kulinarični tip krompirja: A, AB


            40 dag krompirja, 60 dag sira Tolminec, 5 dag
                  masti, 4 jajca, 2 vejici timijana

              Krompir olupimo, zrežemo na tanke lističe,
          solimo in spečemo na ogreti maščobi. Jajca stepemo
          in dodamo na koščke narezan sir Tolminec (lahko tudi
          nariban) ter narezan timijan. Z mešanico prelijemo
          krompir in premešamo. Ko jajca zakrknejo, obrnemo
                   in spečemo še na drugi strani.
              Ponudimo kot prilogo ali samostojno jed.
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30