Page 27 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 27

Rogljicki s krompirjemˇ

                      in maslom



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


          2 dcl tople vode (35 °C), 20 g sladkorja, 40 g svežega
          kvasa, 500 g moke, 400 g pretlačenega krompirja,
          250 g masla ali margarine, 2 žlici olja, čajna žlička soli
          V topli vodi raztopimo kvas in sladkor, dodamo 2/3
          moke, pregnetemo, dodamo 125 g margarine, ponovno
            pregnetemo, dodamo preostalo moko, pretlačen
           krompir in sol ter gnetemo tako dolgo, da dobimo
          gladko testo, ki ga premažemo z oljem. Pustimo ga
          počivati 5 minut. Razdelimo ga na tri dele in prvi del
          razvaljamo v krog, po katerem premažemo 50 g mar-
          garine. Postopek ponovimo z drugim delom testa in
          nato še zaključimo s tretjim delom, vendar po vrhu ne
          premažemo z margarino. Krog razvaljamo na tanko,
           razrežemo v trikotnike željene velikosti in zvijemo
          v rogljiček. Damo v pomaščen pekač in premažemo
          s stopljeno margarino ter rumenjakom. Vzhajamo in
          pečemo pri temperaturi 200 °C. Pečene še tople pre-
             mažemo s preostankom stopljene margarine,
                  pred zvijanjem jih lahko polnimo
                      s poljubnim nadevom.
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32