Page 3 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 3
Spremna beseda
Krompir je zelo uporabljena in razširjena rastlinska
vrsta v kulinariki. V ponudbi imamo veliko število
različnih sort, vendar vsaka sorta krompirja
ni primerna za vse jedi. Raznolikost sort se kaže
predvsem v različnih kulinaričnih tipih, ki ga
ocenjujemo po okusu, teksturi in vlažnosti mesa,
razkuhavanju, vonju ter spremembi barve
po kuhanju. Tako poznamo različne kulinarične tipe
in vsak ima svoj pomen. Sorte, ki so v ponudbi,
preizkušamo tudi ob različnih priložnostih
in druženju z našimi obiskovalci.
Vsako leto sodelujemo na različnih sejmih po
Sloveniji, redno se udeležujemo Svetovnega festivala
praženega krompirja, krompir ponudimo tudi
obiskovalcem naših dnevov polj. Recepte, ki so
zbrani v Zbirki smo preizkusili, poskusite tudi vi,
zagotovo vam bodo všeč, samo še pravo sorto
morate izbrati.
Intereseme zagotavlja kakovost krompirjevih
jedi samo ob dosledni uporabi receptov in sort na
www.interseme.si
Recepti vir: ZKG Krompir (avtorja Kocjan Ačko, Goljat)